e

Јасмина Димитријевић

глумица

Performances:

Биографија

Рођена у Смедеревској Паланци. Дипломирала глуму на Факултету уметности у Приштини у класи Милана Плећаша. Дипломирала енглески језик и књижевност на Филолошком факултету.

Похађала је регионалну образовну платформу за музичко позориште „11 земаља“ кореографа Била Хејстингса 2015, више радионица из области џез балета (Чет Вокер), степа (Мојца Хорват), џез певања (Владана Марковић), вокалних техника (Ана Софреновић), као и мастерклас Егона Савина на тему режије у аматерском театру.

Стални је члан Књажевско-српског театра у којем је од 1998. године остварила готово 30 улога од којих су најзначајније: Ана (Доктор Шустер, Д.Ковачевић), Вида (Ожалошћена породица, Б.Нушић), Анжелика (Хотел Слободан промет, Ж.Фејдо), Варвара Стрицески (Сеобе, М.Црњански), Дара (Госпођа министарка, Б.Нушић), Екатерина Давидовић (Чудо по Јоакиму, Р.З.Дорић), Катарина (Ноћ у кафани Титаник, И.Андрић/Н.Брадић), Јелисавета (Јелисаветини љубавни јади због молера, М.Јелић), Џеси (У ствари, театар, Д.Бошковић), Хелена (Сан летње ноћи, В.Шекспир), Едит Пјаф (Врапчић, Н.Илић), Жена(мајка/супруга/снајка)/Кафанска певачица (Двеста, П.Михајловић), Ана Андрејевна (Ревизор, Н.В.Гогољ).

Играла је и у представама Народног позоришта у Београду, Позоришта на Теразијама, Мадленианума, Установе културе Палилула – Сцене „Стаменковић“, Културног центра „Рекс“, сарађујући са редитељима – Бором Драшковићем, Коканом Младеновићем, Јовицом Павићем, Небојшом Брадићем; затим у „Великом школском часу“ у Шумарицама 2017, те у трупама „Шелтер“, „Аријадна“, „Театрон“ и „Позориште комедије“.

Добитница је Годишње награде Књажевско-српског театра 2016. и „Мале лиске“ на Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска“ за улогу Јелисавете (Јелисаветини љубавни јади због молера), као и Специјалне награде за партнерску игру (са Надом Јуришић) у представи У ствари, театар на Међународном фестивалу руске драме „Мост пријатељства“ (Международный театральный фестиваль “Мост дружбы”) у Јошкар Оли у Русији 2016. године.

Остварила је улоге у играним филмовима Турнеја, 6 дана мрака, Чарлстон за Огњенку, Унутра и Мали трговац, ТВ серијама Мој рођак са села и Из живота познатих математичара, као и у више радио драма Радио Београда, и синхронизација анимираних филмова продукције „Лаудворкс“.

Бави се и преводилаштвом, посебно препевима поезије са енглеског и француског језика.

Contact: