e

Радмила Петровић

песникиња

Performances:

Биографија

Рођена је у Ужицу (1996). Одрасла је у Ступчевићима код Ариља. Завршила је Економски факултет у Београду, где тренутно завршава мастер студије. Као лауреат 42. Лимских вечери поезије објавила је збирку песама Мирис земље (Дом културе „Пиво Караматијевић“, Прибој, 2014), а као победник 22. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“ збирку Целулозни рокенрол (СКЗ и Ваљевска гимназија, Ваљево, 2015).

Заступљена је у зборницима, домаћим и међународним часописима. Учествовала је на бројним фестивалима и читањима поезије широм Европе. Њена трећа збирка поезије, Моја мама зна шта се дешава у градовима, објављена од стране ППМ Енклаве почетком лета 2020, продата је у преко 7000 примерака. Иста збирка објављена је у Македонији 2021, а у припреми су пољско и немачко издање.

Поезија јој је превођена и на енглески, француски, грчки, италијански, словеначки, шпански, хебрејски и друге језике. Стипендисткиња је Владе Републике Србије. Боравила је на резиденцијама за писање у Скопљу (Balkan Readings) и Берлину (Traduki).

Contact: