e

Harmonija različitosti SAZNAJTE VIŠE JOAKIMFEST OPŠIRNIJE Program 17. Međunarodnog pozorišnog festivala 17. Joakimfesta POGLEDAJTE Raspored programa 17. Joakimfesta OPŠIRNIJE Žiri 17. Joakimfesta OPŠIRNIJE Prateći program

Istorijat

JoakimInterFest osnovan je 2006. godine (Joakimfest od 2020) na inicijativu tadašnjeg direktora Knjaževsko – srpskog teatra, reditelja Dragana Jakovljevića, a uz veliko razumevanje i podršku Grada Kragujevca.

Tradicija

Od osnivanja Festivala do danas, na Joakimfestu je izvedeno preko 150 predstava iz 25 zemalja sveta u kojima je učestovalo više od 700 pozorišnih stvaralaca.

Sigurnost

Na festivalu će biti poštovane sve propisane mere usled situacije s kovidom 19 radi očuvanja zdravlja gledalaca i učesnika festivala. Čuvajmo jedni druge!

Harmonija različitosti

Ne propustite 17. Joakimfest

Harmonija različitosti

Harmonija različitosti

Koliko će predstava biti na Joakimfestu?

program

Program 17. Joakimfesta:

PROGRAMI SU PODLOŽNI PROMENAMA USLED SITUACIJE SA KOVIDOM 19

Žiri:

pozorišni kritičar

Diplomirao Filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Član saveza dramskih umetnika Srbije, Uduženja pozorišnih kritičara Srbije i član NUNS-a. Decenijama pisao pozorišne kritike, studije i tekstove o pozorištu u brojnim časopisima i novinama

Diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića. Stalna je članica Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

Đorđi Jolevski je jedan od vodećih glumaca Makedonskog narodnog pozorišta – Skoplje, Severna Makedonija. Pored glume, bavi se režijom i produkcijom. Državne i međunarodne nagrade i priznanja koje je dobio potvrđuju njegov odličan rad.

Domaćin i organizator festivala:

Poniklo u vreme borbe za nacionalnu nezavisnost i u periodu kada su postavljeni temelji kulturnom životu u Srbiji, pozorište u Kragujevcu delilo je sudbinu svog naroda, održavajući kontinuitet preko raznih družina i pozorišnih formacija.

Pokrovitelj 17. Joakimfesta:

Osnivač i glavni pokrovitelj festivala:
GRAD KRAGUJEVAC

Pokrovitelj 17. Joakimfesta:

Ministarstvo kulture Srbije

Sponzori 17. Joakimfesta:

Medijski pokrovitelji 17. Joakimfesta:

Dobro došli!

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku


    Pratite nas: