e

Može li jedan festival da ispriča priču? SAZNAJTE JOAKIMFEST 2021. OPŠIRNIJE Program 16. Međunarodnog pozorišnog festivala 16. Joakimfesta 2021. POGLEDAJTE Raspored programa 16. Joakimfesta 2021. OPŠIRNIJE Žiri OPŠIRNIJE Trideset godina posle 16. Joakimfesta 2021. OPŠIRNIJE Prateći program SAZNAJTE Zašto ovo radiš?

Istorijat

JoakimInterFest osnovan je 2006. godine na inicijativu tadašnjeg direktora Knjaževsko – srpskog teatra, reditelja Dragana Jakovljevića, a uz veliko razumevanje i podršku Grada Kragujevca.

Tradicija

Od osnivanja Festivala do danas, na Joakimfestu je izvedeno preko 140 predstava iz 25 zemalja sveta u kojima je učestovalo više od 700 pozorišnih stvaralaca.

Sigurnost

Na festivalu će biti poštovane sve propisane mere usled situacije s kovidom 19 radi očuvanja zdravlja gledalaca i učesnika festivala. Čuvajmo jedni druge!

Trideset godina posle

Trideset godina je dovoljno dug period da
skeniramo ovaj prostor kroz teme kojima se teatri,
ali i neki novi mladi pozorišni ljudi bave.
Život posle je moj intimni, subjektivni pogled
na ovaj prostor i teatar, 30 godina posle.

Stvari se u životu ponekad tako zapliću da ostane nejasno što je bilo prije, a što poslije, kao što ni ja ne znam pričam li ovu priču da bih došla do njezina kraja ili do njezina početka.

Dubravka Ugrešić / Ministarstvo bola

Ne propustite 16. Joakimfest

Može li jedan pozorišni festival da ispriča priču?

Koliko će predstava biti na Joakimfestu?

program

Šest predstava i jedan snimak.

Program 16. Joakimfesta:

Kao da kraj nije ni sasvim blizu

9.10 / 20:00
10.10 / 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 /

Samo glas

12.10/ 20:00 /

PROGRAMI SU PODLOŽNI PROMENAMA USLED SITUACIJE SA KOVIDOM 19

Žiri:

rediteljka i koreografkinja PREDSEDNICA ŽIRIJA

Nada Kokotović rođena je u Hrvatskoj, studirala je klasičan i moderni balet, film i pozorišnu režiju i filozofiju u Zagrebu.

Rođena u Smederevskoj Palanci. Diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Milana Plećaša. Diplomirala engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu.

pesnikinja

Rođena je u Užicu (1996). Odrasla je u Stupčevićima kod Arilja. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, gde trenutno završava master studije.

Domaćin i organizator festivala:

Poniklo u vreme borbe za nacionalnu nezavisnost i u periodu kada su postavljeni temelji kulturnom životu u Srbiji, pozorište u Kragujevcu delilo je sudbinu svog naroda, održavajući kontinuitet preko raznih družina i pozorišnih formacija.

Pokrovitelj 16. Joakimfesta:

Osnivač i glavni pokrovitelj festivala:
GRAD KRAGUJEVAC

Pokrovitelj 16. Joakimfesta:

Ministarstvo kulture Srbije

Sponzori 16. Joakimfesta:

Medijski pokrovitelji 16. Joakimfesta:

Dobro došli!

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku


    Pratite nas: