e

Miroslav Mitrašinović

Baletan

16. Joakimfest:

Biografija

Miroslav Mitrašinovič, rođen 18. februara 1991. u Skoplju. Baletsko obrazovanje stekao je u DMBUC -u „Ilija Nikolovski – Luj“. Po završetku osnovnog obrazovanja upisao se u DMBUC „Ilija Nikolovski – Luj“ u klasi prof. Duška Gradiški-Ivanova i prof. Goran Božinov (prvi balet u NOB -u). Nakon što je završio baletsku školu 2008. godine postao je punopravni član baletskog ansambla u NOB -u. 2013/14 upisao se na Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta „Sv. Kirila i Metodija ” – Skoplje na Odeljenju za klasičnu pedagogiju – klasični balet u klasi prof. Tanja Vujisic-Todorovska. Po završetku fakulteta stiče diplomu nastavnika klasičnog baleta. Učestvuje u baletskom repertoaru u svim baletskim predstavama.

Takođe izvodi nekoliko solističkih uloga na repertoaru klasičnog baleta. Učestvuje u baletskim predstavama: Labudovo jezero, Žizela, Rejmonda, Uspavana lepotica, Don Kihot, Orašar, Esmeralda, Dama sa kamelijama, Ana Karenjina, Silfida, Corsair, Romeo i Julija, Prozor – Bournonville, Samson i Dalila, Aleksandar Veliki, Carme, Valpurgijska noć, Carmina Burana, Kleopatra, Libertango, Triptih – Srčana agonija i Sofa, Vatreni vrtovi – Alhambra i magična ljubav, Šeherezada, Snežana i sedam patuljaka, Petar Pan, Doktor Ofboli, Vrata, Divlja ljubav, Izgubljena vera, 14 sati, Crvena soba.

Takođe učestvuje u dramskim predstavama i mjuziklima na MNT -u: Chicago, Mamma Mia u ulozi Edija; Tri sestre Čehova u ulozi Protopopova, režija Nataša Poplavska; kao i u Romeu i Juliji, u režiji Dejana Projkovskog.

Kontakt: