e

Nataša Pavličić

Kostimograf

16. Joakimfest:

Biografija

Živi i radi u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika i dizajnera Vojvodine od 1996. godine. Iste godine osnovala je svoju kompaniju, brend – NF HATS.

Svake godine dizajnira i primenjuje dve osnovne kolekcije šešira i kapa: jesen – zima i proleće – leto. Izrađuje unikatne modele, kao i modele po specijalnim narudžbama privatnih kupaca, modnih dizajnera ili modnih kuća. Od Beogradske nedelje mode, modna kuća NF HATS učestvovala je nekoliko puta, samostalno, bilo na modnim revijama ili izložbama, ali i u saradnji sa mnogim dizajnerima i brendovima. Osim dizajniranja i proizvodnje šešira, radila je i specifične lampe. Danas je zaokružila celinu, praveći odevne predmete koji upotpunjuju modne detalje, poput šešira, fascinatora i posebnog tekstilnog cveća. Više od 20 godina prisutna je na modnoj sceni samostalno ili u saradnji sa modnim kućama, modnim dizajnerima i pozorištima.

U poslednje vreme njena modna kompanija NF HATS sve više sarađuje sa pozorištem. Kao kostimograf radila je na koprodukcijskim projektima između SNG – Ljubljana i MMT – Bitola, pod nazivom „Devojka sa žicama“. Dobitnica je nagrada „Srebrna košulja“ na Beogradskom sajmu mode (1997.) i takmičenja za najbolji šešir u Muzeju šešira u Lionu u Francuskoj.

Kontakt: