e

Joakimfest

Žiri 18. Međunarodnog pozorišnog festivala JOAKIMFEST u sastavu Željko Hubač – dramski pisac (Srbija), predsednik žirija, Dušanka Stojanović Glid – prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu (Srbija) i Jelena Žugić – prvakinja drame Dramskog teatra Skoplje (Severna Makedonija) saopštava:

1. Nagrada Gran-pri „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi  Što na podu spavaš, koja je rađena po istoimenom romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba, Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

2. Specijalna nagrada Grada Kragujevca dodeljuje se Kokanu Mladenoviću, reditelju predstave Što na podu spavaškoja je rađena po istoimenom romanu Darka Cvijetića, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba, Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Sve odluke su donete jednoglasno.

 Nagrada žirija publike za najbolju predstavu festivala dodeljuje se predstavi Što na podu spavaš, po istoimenom romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba, Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

17. 10. 2023.

KRAGUJEVAC