e

Може ли један фестивал да исприча причу? САЗНАЈТЕ ЈОАКИМФЕСТ 2021. ОПШИРНИЈЕ Програм 16. Међународног позоришног фестивала 16. Јоакимфеста 2021. ПОГЛЕДАЈТЕ Распоред програма 16. Јоакимфеста 2021. ОПШИРНИЈЕ Жири ОПШИРНИЈЕ Тридесет година после 16. Јоакимфеста 2021. ОПШИРНИЈЕ Пратећи програм САЗНАЈТЕ Зашто ово радиш?

Историјат

ЈоакимИнтерФест основан је 2006. године на иницијативу тадашњег директора Књажевско – српског театра, редитеља Драгана Јаковљевића, а уз велико разумевање и подршку Града Крагујевца.

Традиција

Од оснивања Фестивала до данас, на Јоакимфесту је изведено преко 140 представа из 25 земаља света у којима је учестовало више од 700 позоришних стваралаца.

Сигурност

На фестивалу ће бити поштоване све прописане мере услед ситуације с ковидом 19 ради очувања здравља гледалаца и учесника фестивала. Чувајмо једни друге!

Тридесет година после

Тридесет година је довољно дуг период да
скенирамо овај простор кроз теме којима се театри,
али и неки нови млади позоришни људи баве.
Живот после је мој интимни, субјективни поглед
на овај простор и театар, 30 година после.

Ствари се у животу понекад тако заплићу да остане нејасно што је било прије, а што послије, као што ни ја не знам причам ли ову причу да бих дошла до њезина краја или до њезина почетка.

Дубравка Угрешић / Министарство бола

Не пропустите 16. Јоакимфест

Може ли један позоришни фестивал да исприча причу?

Колико ће представа бити на Јоакимфесту?

програм

Шест представа и један снимак.

Програм 16. Јоакимфеста:

ПРОГРАМИ СУ ПОДЛОЖНИ ПРОМЕНАМА УСЛЕД СИТУАЦИЈЕ СА КОВИДОМ 19

Жири:

редитељка и кореографкиња председница жирија

Нада Кокотовић рођена је у Хрватској, студирала је класичан и модерни балет, филм и позоришну режију и филозофију у Загребу.

Рођена у Смедеревској Паланци. Дипломирала глуму на Факултету уметности у Приштини у класи Милана Плећаша. Дипломирала енглески језик и књижевност на Филолошком факултету.

Рођена је у Ужицу (1996). Одрасла је у Ступчевићима код Ариља. Завршила је Економски факултет у Београду, где тренутно завршава мастер студије.

Домаћин и организатор фестивала:

Поникло у време борбе за националну независност и у периоду када су постављени темељи културном животу у Србији, позориште у Крагујевцу делило је судбину свог народа, одржавајући континуитет преко разних дружина и позоришних формација.

Покровитељ 16. Јоакимфеста:

Оснивач и главни покровитељ фестивала:
ГРАД КРАГУЈЕВАЦ

Покровитељ 16. Јоакимфеста:

Министарство културе Србије

Спонзори 16. Јоакимфеста:

Медијски покровитељи 16. Јоакимфеста:

Добро дошли!

Пријавите се на наш newsletter

Будите у току


    Пратите нас: