e

Илузије у огледалу стварности ЈОАКИМФЕСТ ОПШИРНИЈЕ Програм 18. Међународног позоришног фестивала 18. Јоакимфеста ПОГЛЕДАЈТЕ Распоред програма 18. Јоакимфеста ОПШИРНИЈЕ Жири 18. Јоакимфеста ОПШИРНИЈЕ Пратећи програм

Историјат

ЈоакимИнтерФест основан је 2006. године (Јоакимфест од 2020) на иницијативу тадашњег директора Књажевско – српског театра, редитеља Драгана Јаковљевића, а уз велико разумевање и подршку Града Крагујевца.

Традиција

Од оснивања Фестивала до данас, на Јоакимфесту је изведено преко 150 представа из 25 земаља света у којима је учестовало више од 700 позоришних стваралаца.

Савременост

Joakimfest slavi i neguje estetski sofisticirano, društveno odgovorno, subverzivno i emancipatorsko pozorište koje se hvata u koštac s gorućim problemima i fenomenima vremena i sveta u kojem živimo.

Илузије у
огледалу стварности

Билтен фестивала

Не пропустите 17. Јоакимфест

Илузије у огледалу стварности

Колико ће представа бити на Јоакимфесту?

програм

Програм 18. Јоакимфеста:

Сан о завичају

12.10 / 17:00 и 20:30 /
представа се игра камерно

Наш разред

13.10 / 20:00 /

Што на поду спаваш

16.10 / 20:00 /

Жири:

драмски писац

Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду, одсеку Драматургија, 1996. Његови драмски комади су до сада 51 пут премијерно изведени у професионалним позориштима у Србији. Представе рађене по његовим драмама биле су у селекцији више од 50 домаћих и иностраних позоришних фестивала.

Дипломирала глуму на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. Првакиња драме Народног позоришта у Београду.

глумица

Дипломирала је на Факултету драмских уметности у Скопљу, у класи професора Љубиша Георгиевског, са представом Арсеник и стара чипка 1995. године. Првакиња драме Драмског театра Скопље, где је  запослена од фебруара 1997. године. Оснивач и директор НУ Театар Комедија – Скопље до 2017. године.

Домаћин и организатор фестивала:

Поникло у време борбе за националну независност и у периоду када су постављени темељи културном животу у Србији, позориште у Крагујевцу делило је судбину свог народа, одржавајући континуитет преко разних дружина и позоришних формација.

Покровитељ 18. Јоакимфеста:

Оснивач и главни покровитељ фестивала:
ГРАД КРАГУЈЕВАЦ

Покровитељ 18. Јоакимфеста:

Министарство културе и информисања Републике Србије

Спонзори 18. Јоакимфеста:

Медијски покровитељи 18. Јоакимфеста:

Добро дошли!

Пратите нас: