e

Хармонија различитости САЗНАЈТЕ ВИШЕ ЈОАКИМФЕСТ ОПШИРНИЈЕ Програм 17. Међународног позоришног фестивала 17. Јоакимфеста ПОГЛЕДАЈТЕ Распоред програма 17. Јоакимфеста ОПШИРНИЈЕ Жири 17. Јоакимфеста ОПШИРНИЈЕ Пратећи програм

Историјат

ЈоакимИнтерФест основан је 2006. године (Јоакимфест од 2020) на иницијативу тадашњег директора Књажевско – српског театра, редитеља Драгана Јаковљевића, а уз велико разумевање и подршку Града Крагујевца.

Традиција

Од оснивања Фестивала до данас, на Јоакимфесту је изведено преко 150 представа из 25 земаља света у којима је учестовало више од 700 позоришних стваралаца.

Сигурност

На фестивалу ће бити поштоване све прописане мере услед ситуације с ковидом 19 ради очувања здравља гледалаца и учесника фестивала. Чувајмо једни друге!

Хармонија различитости

Не пропустите 17. Јоакимфест

Хармонија различитости

Колико ће представа бити на Јоакимфесту?

програм

Програм 17. Јоакимфеста:

ПРОГРАМИ СУ ПОДЛОЖНИ ПРОМЕНАМА УСЛЕД СИТУАЦИЈЕ СА КОВИДОМ 19

Жири:

позоришни критичар

Дипломирао Филозофију на Филозофском факултету у Београду. Члан савеза драмских уметника Србије, Удружења позоришних критичара Србије и члан НУНС-а. Деценијама пише позоришне критике, студије и текстове о позоришту.

Дипломирала глуму на Факултету уметности у Приштини у класи Божидара Димитријевића. Стална је чланица Књажевско-српског театра у Крагујевцу.

Ђорђи Јолевски је један од водећих глумаца Македонског народног позоришта – Скопље, Северна Македонија. Поред глуме, бави се режијом и продукцијом. Државне и међународне награде и признања које је добио потврђују његов одличан рад.

Домаћин и организатор фестивала:

Поникло у време борбе за националну независност и у периоду када су постављени темељи културном животу у Србији, позориште у Крагујевцу делило је судбину свог народа, одржавајући континуитет преко разних дружина и позоришних формација.

Покровитељ 17. Јоакимфеста:

Оснивач и главни покровитељ фестивала:
ГРАД КРАГУЈЕВАЦ

Покровитељ 17. Јоакимфеста:

Министарство културе и информисања Републике Србије

Спонзори 17. Јоакимфеста:

Медијски покровитељи 17. Јоакимфеста:

Добро дошли!

Пријавите се на наш newsletter

Будите у току


    Пратите нас: